20 Şubat 2018

ÇOK PRATİK VE NEFİS BİR KEK



Tencerede kek yapmıştım ama bu daha farklı ve lezzetli oldu. Sizlerede tavsiye ederim ;)

2 yumurta ve 8 çorba kaşığı toz şeker çırpılır. İçerisine 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir. Ayrı bir kasede 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1,5 çorba kaşığı kakao karıştırılarak sıvı karışıma eklenerek spatula ile karıştırılır. 25 cm. Çapında tava tereyağ ile yağlanır. Kek karışımı tavaya dökülup kapak kapatılarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir. Pişen kek servis kabına ters çevrilir. Üzeri için 1 su bardağı fındık kreması (torku, sarelle, nutella, cokokrem) bir kaseye koyulur. Üzerine yarım su bardağına yakın süt eklenip karıştırılarak kekin üzerine dökülür.


AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...