20 Mart 2017

SEMAHAT TEYZENİN BÖREGİ (göçmen böreği)


Sevgili Semahat teyzem ıspanaklı börek yaparda ben tarifini paylaşmazmıyım :)
Yapımı kolay nefis bir börek.  Yuvarlak tepsi için bu ölçüler. İsterseniz fazlalaştırıp iki tepsi yapabilirsiniz. İç malzemesinide farkli kullanabilirsiniz.



5 su bardağı un, tuz ve 2,5-3 su bardağına yakın un ile kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur yoğrulur(kıvamı ayarlamak için un yada su ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı biraz yumusak oluyor). Hamur iki parçaya ayrılır. Üzerine bir bez örtülüp 25-30 dakika dinlendirilir. 


Dinlenen hamurun bir parçası servis tabağı büyüklüğünde açılır. 12 parça olacak şekilde kenarlarından kesilir (orta kısmı yuvarlak kalacak şekilde).



Bir tavada 250 gr. Tereyağ eritilir. Hamurun orta yuvarlağına tereyağ sürülür. Kestiğimiz parçanın bir tanesi üzerine kapatılıp tereyağ sürülür. Bu şekilde tüm parçalar yağlanarak üst üste koyulur.



Yağlanan ilk parça kenarda bekletilirken diğer ikincide aynı şekilde yapılır.





İlk parça merdane ile tepsi büyüklüğünde açılıp tereyağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirilir.







İç malzemesi için bir kilo ıspanağın yapraklari yıkanıp ince doğranır. İcerisine 1 adet kuru soğan ince doğranır. Pul biber , tuz ve zeytinyağı eklenip karıştırılır. Tepsiye yerleştirdiğimiz 1 kat hamurun üzerine koyulur.




Ispanağın üzerine ister lor ister beyaz peynir (biz beyaz peynir kullandık) koyulur.


Diğer ikinci hamurda ayni şekilde biraz açılıp ıspanakların üzerine yerleştirilir.






Kenarları kıvrılarak kapatılır.


Üzerine yağ sürülüp 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.











HERKESE GÜZEL BIR HAFTA DİLİYORUM










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...