13 Şubat 2017

FATMA BETÜL'ÜN SOFRASI VE MAHLEPLİ TUZLU TARİFİ


Cuma günü Buradaki arkadaş grubumuzla birlikte Fatma Betül'e ev görmeye gittik. Fatma Betül'ün ikramları

Et kavurma,
Kestaneli pilav,
Su böreği,
Saçaklı poğaça,
Köz kırmızı biber salatası,
Mevsim salata,
Yoğurtlu lahana salatası


Ve benim çok sevdiğim mahlepli tuzlu

250 gr. Oda ısısında tereyağ,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı sirke,
1,5 tatlı kaşığı mahlep,
2 çorba kaşığı şeker,
1,5 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
Un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak,unu göz kararı kullanılacak),

YAPILIŞI:

Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Merdane yardımı ile açılıp kalıp ile yada bıçakla istediğiniz şekilde kesilir. Üzeri önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.  180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.




Çilekli pasta,
Ayva tatlısı,
Beze,




Ellerine sağlık Fatma Betül.





HERKESE HAYIRLI BİR HAFTA DİLİYORUM


SEVGİLERİMLE




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...