10 Ocak 2017

ZEYTİNYAĞLI PRATİK MEKSİKA FASULYESİ



Ablamin misafirleri için hazırladığı meksika fasulyesi çok lezzetli ;)


MALZEMELER:

1 kilo meksika fasülyesi (konserve)
2 adet kuru soğan (jülyen doğranmış)
2 adet küçük havuç (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 avuç kuşüzümü
1 avuç badem
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ


YAPILIŞI:

Zeytinyağı bir tavaya alınır. İçerisine soğan ve havuç koyulup soğan karamelize olana kadar kavrulur. Salça eklenir. Kuşüzümü eklenir. Şeker ve zevkinize göre tuz eklenip karıştırılarak ocaktan alınır. Meksika fasulye süzülüp servis tabağına alınır. Üzerine kavrulmuş malzeme dökülür. En üstüne badem dökülerek biraz dinlendirilip servis yapılır.


NOT:

Bir gün önceden hazırlayıp ertesi günü servis yapana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...