18 Ocak 2017

ELMALI KEK


Elmalı ve yağsız hafif bir kek ;)


MALZEMELER:

3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı küp doğranmış elma,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
2 çay kaşığı tarçın,


YAPILIŞI:

Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır. Un , kabartma tozu ve tarçın eklenip spatula ile karıştırılır. Ceviz ve elma ilave edilip karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür. 170 dereceli fırında içini çekene kadar pişirilir.


NOT:

Kekin normal tarifi sade. Bizim gibi üzerine muhallebi yapmak isterseniz 2,5 su bardağı sütün içerisine 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve zevkinize göre şeker ilavesi ile yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...