7 Aralık 2016

MISIR UNLU , PEKMEZLİ HELVA VE MÜNEVVER ABLANIN SOFRASI


Dün (eltiler, görümceler) eşimin teyzesi Münevver ablada kahvaltıda toplandık. Kahvaltı sonrası ikramlarından birisi bu güzel mısır unlu helvaydı. Ben tadını çok beğendim. Mutlaka sizlerde denemelisiniz;)

MALZEMELER:

150 gr. tereyağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez

Öncelikle su, süt, pekmez ve şeker bir kasede karıştırılır (kaynatılmayacak). Ayrı bir tencerede tereyağ eritilip icerisine mısır unu eklenir. 6-7 dakika kavrulup içerisine şekerli sıvı karışım dökülür. Karıştırılarak şerbeti çektirilir. ocaktan alınıp ılıyınca şekil verilir. 




Kahvaltı sofrası.

Peynir, zeytin çeşitleri. Tahin helvası, reçeller ve kaymak bal. Salatalık , domates ve kuruyemiş.



El açması kıymalı börek.


Patatesli omlet ve foto çekmediğim mantarlı pazı.




Helva ve arkada görünen tabule.



Ve kestaneli tramisu.




Sayfamı takip eden tüm arkadaşlarıma 
sevgilerimle 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...