Karnabaharı bu şekilde denemelisiniz. Gerçekten nefis bir lezzet oluyor. Kahvalti, ikindi çayı yada akşam yemeği için yapılabilir.
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates rendesi
Tuz
Sızma zeytinyağ
YAPILIŞI:
Geniş ve derin bir tava yada tencereye yağ koyulup içerisine piyazlık doğranmış soğan eklenir. İçerisine biberler doğranıp ilave edilir. Soğanlar kavrulup rengi değişince parçalara ayrılmış karnabahar eklenir. 2 dakika harli ateşte karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Domates suyu ve tuz eklenip 2 dakika tencerenin kapağı kapalı tutulur. Daha sonra tencerenin kapağı açılıp harlı ateşte suyunu çekene kadar bekletilir.
NOT: Toplam pişme süresi 10-12 dakika.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder