17 Ekim 2016

ETLİ KEŞKEK


Keşkek yemeği yöresel bir lezzettir. Yapımı kolay ancak pişme süresi  biraz uzun . Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.  Misafir sofrası içinde güzel bir lezzet :)


MALZEMELER:

2 su bardağı buğday
750 gr. kuzu yada dana eti(kaz başı büyüklüğünde)
tuz
tereyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle buğdayı (vaktiniz varsa 2-3 saat yoksa 1 saat yeterli) ılık su ile ıslatalım. Islı duran buğdayı büyük bir tencereye alalım. İçerisine eti koyalım. Üzerine 6-7 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte buğdaylar yumuşayana kadar pişirelim (bu süreç uzun ''3-4 saat'' sürüyor. eğer suyu azalırsa ilave edilmeli). Buğdayların pişmesine yakın tuz ilave edelim. Pişen keşkeği ocaktan almadan mikser ile 1-2 dakika çırpalım (memlekette tahta kaşıkla vura vura karıştırılırmış. biz pratik olsun diye mikser ile yapıyoruz :)  Pişen keşkeği servis tabağına alıp üzerine kızdırılmış tereyağ (tereyağına zevkinize göre toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz) dökerek servis yapalım.

(KEŞKEK PİŞERKEN SIK SIK KARIŞTIRALIM)


AFİYET OLSUN












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...