26 Ağustos 2016

FINDIK EZMELİ ÇOKOPRENS KURABIYE


Yine nefis bir kurabiye tarifi ile buradayım ;)

HAMUR MALZEMELERİ:


125 gr. oda ısısında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı nişasta

ARASI VE KENARI İÇİN:

fındık ezmesi (fındık kremasıda kullanılabilir) 
Fındık kırıntısı

YAPILIŞI:

Hamuru için malzemeler bir kaba alınır. Kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğrulur (yumuşak olduysa biraz un ilave edilebilir)... hamur tezgahta merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Su bardağı ile yuvarlaklar kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Pişen kurabiye soğutulur... soğuyan kurabiyenin alt kısmına fındık ezmesi yada kreması sürülüp diger kurabiyenin alt kısmı ile birleştirilir. Kenar kısmına tekrar fındık ezmesi sürülür. Kenar kısmındaki fındık ezmesi findık kırıntısına bulanıp servis tabağına alınır.


AFİYET OLSUN












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...