17 Haziran 2016

TAVUKLU PİLAV



    Gülseren teyzeme oturmaya gittiğimizde kızı Fatma'nın yaptığı pilav nefisti. Tam tarifi olunca sizlerle paylaşmak istedim.  İftar sofrası için  fikir olabilir :)

(Bu ölçü büyük pilav tenceresi için)

MALZRMELER:

3 su bardağı pirinç (yarım saat ılık su ile ıslatılmış),
1 adet tavuk (haşlanmış,didilmiş ve tereyağında hafif kavrulmuş),
4,5 su bardağı tavuk suyu (kaynar olacak),
Yarim çay bardağı zeytinyağ,
2 çorba kaşığı tereyağ,
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber,
Domates, kırmızı biber, yeşil biber (tabani için),

YAPILIŞI:

  Bir tencereye tereyağ, sıvıyağ ve pirinç koyulup 10-15 dakika kavrulur. Pilav yapacağımız tencerenin tabanina halka doğranmış domates ve biberler zevkinize göre yerleştirilir. Üzerine kavrulmuş tavuk koyulur. En üste yine kavrulmuş pirinç yerleştirilip tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Tuz, karabiber ve pulbiber eklenip önce kısığa yakın ateşte daha sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirilir.  servis yapacağımız tabağa ters çevrilip sıcak olarak servise sunulur.


AFIYET OLSUN...

HAYIRLI İFTARLAR.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...