22 Şubat 2016

ANTEP FISTIKLI TATLI (GÜRCÜ TATLISI)



MALZEMELER:


4 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Hamuru için yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine sıvıyağ eklenip karıştırılır. Diğer malzemelerde ilave edilerek karıştırılır ve yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye dökülür. 175 dereceli fırında kızarıp içini çekene kadar pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır. Soğuyan kek dilimlenir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gidince soğuyan kekin üzerine dökülür. 


AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...