24 Temmuz 2013

VİŞNE REÇELİ






MALZEMELER:

3 kilo vişne
3 kilo şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI:


      Öncelikle vişneler ayıklanıp yıkanır ve çekirdekleri çıkartılır . Vişneler tencereye alınıp üzerine şeker koyulur. Şekerli vişneler 1 gece yada 5-6 saat bekletilir. Bekleyen vişneler ocakta yarım saat kaynatılır.Ocaktan indirmeden limon suyu eklenerek karıştırılır..



NOT:
1-Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadan da yapabilirsiniz
2-Vişneler ekşi ise 1-2 su bardağı daha şeker ekleyebilirsiniz.
3-Vişneler kaynadıktan sonra bir kaseye 1-2 kaşık alıp kıvamını kontrol edin.Recel kıvamına gelmemiş ise 10 dakika daha kaynatabilirsiniz.
3-Konserve yapmak isterseniz, sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.



AFİYET OLSUN













5 yorum :

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Ramazanlar…

    YanıtlaSil
  2. Bayram sofrasına yapmak lazım taze taze :)
    Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim reçel eline sağlık canım bende aynen böyle yapıyorum sıcakken kavanoza koyup ters cevirdim daha dayansın kışa kadar diye

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım vişne bir başka oluyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. EN SEVDİĞİM REÇELDİR
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...